ACTUALITAT DEL SECTOR

Els vins premiats dels Vinari arriben als restaurants de Rubí

21 d'octubre

Bodega Rosàs impulsa una iniciativa amb set establiments del municipi per ampliar la carta de vins durant la setmana de la Fira del vi

Els Premis Vinari ja s’han convertit en molt més que una gala de guardons. L’èxit indiscutible en les inscripcions de cellers, la transparència dels tasts a cegues per trobar els guanyadors i la repercussió de rebre el premi són només algunes de les peces d’un engranatge molt més gran. La Fira de Rubí és un exemple d’aquest ecosistema, sent líder des de fa anys en combinar l’eufòria dels guardons amb la setmana del vi de la ciutat. Tot i això, el cap de setmana de l’esdeveniment a vegades fa curt i són els mateixos empresaris del poble els que -com qualsevol festa major de comarques- s’impliquin en activitats al voltant de la festa per fer-la créixer encara més. Marià Rosàspropietari i gerent de Bodega Rosàs, enguany obre un projecte innovador amb set restaurants de Rubí. Durant una setmana, aquests establiments ampliaran la seva carta de vins amb un guardonat dels Premis Vinari. Una iniciativa per obrir encara més aquesta festa del vi i donar a conèixer els millors elaborats de Catalunya en espais nous i diferents.

 

“Volíem portar part de l’èxit de la fira un pas més enllà”, explica Marià Rosàs a Vadevi. Per a la botiga emblemàtica de Rosàs, els Premis Vinari són un gran al·licient. Tot i que a l’immens espai està ple d’infinitat de referències, cada any dediquen un espai a tots els guardonats. Tant és així que Rosàs va fer un tast professional per a donar a conèixer els premiats i d’allà va sorgir la idea de portar-los encara més lluny: a la restauració del municipi. “Vam fer una tria per trobar aquells vins que encaixessin amb les cartes dels locals que es van apuntar”, argumenta el gerent de Bodega Rosàs. Així és com es va coure la primera edició d’aquesta iniciativa, que durarà una setmana i aplega set restaurants de Rubí: L’artesana, Restaurant Gomez, Sushiteka, La tafanera del pàmpol, El Jardinet, Cal Gori i El Racó de la Sidra.

El funcionament és senzill. Els locals han aportat les seves cartes i dels possibles candidats han triat una o dues referències guardonades. Aquestes s’incorporaran a les cartes durant una setmana, coincidint amb la Fira del vi de Rubí i la setmana que se li dedica a la ciutat a l’elaborat. “La mitjana ha estat d‘1,5 referències per restaurant“, descriu Rosàs, qui a més argumenta que no només s’inclouen els vins a la carta, sinó que s’ha proporcionat als establiments un flyer amb l’explicació de cada vi i el guardó dels Premis Vinari que ha guanyat. “Es tracta de donar joc, que els restaurants també facin de prescriptors dels Vinari“, recorda el gerent de Bodega Rosàs.

Una iniciativa amb ànima de distribució
Un dels avantatges que té Bodega Rosàs és que també dediquen part del negoci a la distribució. En aquest sentit, alguns dels restaurants de la llista ja formen part de la seva clientela i “n’hi ha d’altres que són nous”, confessa Rosàs. Així i tot, el seu coneixement de la distribució els converteix en un aliat perfecte per aquesta iniciativa. El gerent de Bodega Rosàs argumenta que els restaurants tenen poc a perdre, ja que paguen les referències, però en cas de no tenir èxit “hi ha la possibilitat de retornar-les”, diu. D’altra banda, però, en cas contrari, si els clients dels restaurants veuen l’ampliació de la carta amb bons ulls i els interessa, també hi ha l’opció de mantenir aquestes referències de manera regular. “La idea és que s’introdueixin en les cartes, però caldrà veure com va tot”, conclou Rosàs, tot mantenint la prudència en ser la primera vegada que es fa aquesta acció.