HISTÒRIA I OBJECTIUS
BREU HISTÒRIA
El 1910 es crea la Asociación de Almacenistas y Exportadores de Vinos de Barcelona, embrió del que és actualment l’Associació Vinícola Catalana.
Cent anys en els quals s’ha treballat des de les dues patronal del vi en la defensa dels interessos de les seves empreses associades, formant part de la memòria social, econòmica i cultural de la societat catalana.
L’any 2010, UVIPE creada a partir del “Sindicat d’Exportadors de Vins de Vilafranca del Penedès” que a l’any 1977 es converteix en la Unió Vinícola del Penedès, i l’Associació Vinícola Catalana s’unifiquen i treballen de forma unilateral per tal d’enfortir la representativitat del sector i els serveis que s’ofereixen als cellers catalans.
Actualment comptem amb 157 Firmes adherides. De les quals 106 pertanyen a la província de Barcelona, 31 a Tarragona, 12 a Girona i 8 a Lleida.
El grup més important és el d’elaboradors i/o embotelladors de vins tranquils, el qual representa el 85% de la comercialització total de vi català. Amb un potencial de 87 milions d’ampolles de vi tranquil, de les quals el 43% van a exportació i la resta a mercat interior.
Donada la variada idiosincràsia del tipus i volum de les Empreses s’han creat dins de l’Asociació diferents grups: Grup UVIPE, Grup de Vins Ecològics i el Grup de Vins Elaboradors de Vins de Vi Base (no embotelladors).
Així mateix hi ha constituïdes 4 Comissions de treball: Marketing, Dinamització Internacional, Jurídic/Econòmica i Tècnica.
OBJECTIUS
Els objectius principals de la nostra Associació són la defensa, gestió, representació i foment dels interessos econòmics – socials i professionals comuns als membres adherits.
L’àmbit territorial de l’AVC abraça tot el territori català.
Tenim representativitat en la totalitat d’organismes locals, comarcals i autonòmics, especialment en els relacionats amb la branca vitivinícola, alhora que col·laborem directament amb altres d’àmbit estatal.
El nostre repte és el d’oferir als afiliats uns serveis adequats i objectius que s’ajustin a les necessitats reals de les Pimes.
En aquest sentit, canalitzem consultes fiscals i laborals per mitjà del nostre gabinet jurídic, alhora que traslladem puntualment, via Internet, informació directa relacionada amb tot tipus de reglamentació, subvencions, estudis i fires, entre altres, destacant-se la informació diària de totes les notícies sectorials aparegudes als medis de comunicació, especialment les relacionades amb el vi.
Actuem com negociadors d’acords i convenis d’àmbit sectorial territorial, laboral, formatiu i de serveis.