ACTUALITAT

Els vins premiats dels Vinari arriben als restaurants de Rubí
21 d'octubre
Els Premis Vinari ja s’han convertit en molt més que una gala de guardons. L’èxit indiscutible en les inscripcions de cellers, la transparència dels tasts a cegues per trobar els guanyadors i la repercussió de rebre el premi són només algunes de les peces d’un engranatge molt més gran. La Fira de Rubí és un exemple d’aquest ecosistema, sent líder des de fa anys en combinar l’eufòria dels guardons amb la setmana del vi de la ciutat.

Barcelona Wine Test Urban 2025: l’únic concurs on el jurat és el consumidor
17 d'octubre
Barcelona acollirà el 7 de novembre una cita inèdita en el món del vi: el Barcelona Wine Test Urban 2025, un concurs on els qui decideixen no són els experts, sinó els consumidors. Un format pensat per escoltar què agrada realment a qui beu vi, i no només a qui el jutja.
Context: El certamen neix amb una clara vocació internacional i amb el suport de Barcelona Wine Week (BWW), on es presentaran els resultats i es tastaran els vins guanyadors dins de BWW Likes the City.

El Departament d’Agricultura abona 3,8 M€ dels ajuts a la reestructuració i/o reconversió de la vinya aquesta campanya a 789 viticultors
9 d'octubre
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha completat els pagaments de la campanya 2025, que es va iniciar el 16 d’octubre de 2024 i acaba el 15 d’octubre de 2025. Durant la primera quinzena del mes d’octubre, s’ha fet un darrer pagament a 294 viticultors d’1.602.058,86 euros, corresponents a les sol·licituds dels ajuts a la reestructuració i/o reconversió de la vinya dels anys 2024 i 2023. També s’han efectuat pagaments de l’any 2022.

El paisatge dins d’una ampolla
9 d'octubre
Hauríem de fer una “oda a la pagesia”. La reivindicació, en boca d’un dels millors sommeliers, Josep Roca (El Celler de Can Roca). En temps d’abandonament de conreus, manca de relleu generacional, incendis forestals voraços i raïm pagat a preus injustos, clam coral per revaloritzar la feina dels qui cuiden i conreen la terra. Reputats viticultors van alçar la veu a la taula rodona organitzada ahir pel canal Comer al Tinglado 1 del port de Tarragona.

Perpiñà (Prodeca): “Malgrat els aranzels, reforcem la presència dels productes catalans als EUA”
7 d'octubre
Dèlia Perpiñà Ginè, nascuda a Els Guiamets (Priorat) i formada en periodisme, compta amb una sòlida trajectòria en màrqueting, comunicació corporativa, enoturisme i promoció internacional. Filla de pagès, conserva una sensibilitat especial i un fort compromís amb el sector agroalimentari. Actualment, Perpiñà és directora gerent de Prodeca, on inicia una nova etapa després de vuit anys sota la direcció de Ramon Sentmartí.

La DO Costers del Segre brilla a Barcelona davant més de 300 professionals
2 d'octubre
La DO Costers del Segre va reunir ahir més de 300 professionals de la restauració, distribució, botiga especialitzada i sumilleria al Palau de Pedralbes de Barcelona, en una jornada dedicada a mostrar la riquesa i diversitat dels seus set paisatges vitivinícoles.