L’Associació Vinícola Catalana (AVC) és una entitat representativa dels cellers elaboradors de vi català. Amb una àmplia base de socis que integra més del 85% del volum de comercialització de vi amb D.O. al territori, l’AVC té com a finalitat defensar els interessos generals del sector vitivinícola català i promoure’n el desenvolupament sostenible.

L’associació treballa per reforçar la visibilitat i el prestigi del vi català tant a escala nacional com internacional, alhora que fomenta la col·laboració entre els agents del sector. Entre els seus objectius estratègics destaca la promoció de la qualitat, la innovació, la recerca i la vertebració territorial com a eines per enfortir la competitivitat del conjunt del sector. L’AVC actua així com a veu institucional i espai de cohesió per afrontar els reptes presents i futurs del món vitivinícola català.

Informació sector

Legislació i normativa

Lobby

Promoció

Mercat i estadístiques

Avantatges socis

ACTUALITAT DEL SECTOR

Barcelona Wine Test Urban 2025: l’únic concurs on el jurat és el consumidor

17 d'octubre

Barcelona acollirà el 7 de novembre una cita inèdita en el món del vi: el Barcelona Wine Test Urban 2025, un concurs on els qui decideixen no són els experts, sinó els consumidors. Un format pensat per escoltar què agrada realment a qui beu vi, i no només a qui el jutja. Context: El certamen neix amb una clara vocació internacional i amb el suport de Barcelona Wine Week (BWW), on es presentaran els resultats i es tastaran els vins guanyadors dins de BWW Likes the City.

El Departament d’Agricultura abona 3,8 M€ dels ajuts a la reestructuració i/o reconversió de la vinya aquesta campanya a 789 viticultors

9 d'octubre

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha completat els pagaments de la campanya 2025, que es va iniciar el 16 d’octubre de 2024 i acaba el 15 d’octubre de 2025. Durant la primera quinzena del mes d’octubre, s’ha fet un darrer pagament a 294 viticultors d’1.602.058,86 euros, corresponents a les sol·licituds dels ajuts a la reestructuració i/o reconversió de la vinya dels anys 2024 i 2023. També s’han efectuat pagaments de l’any 2022.

El paisatge dins d’una ampolla

9 d'octubre

Hauríem de fer una “oda a la pagesia”. La reivindicació, en boca d’un dels millors sommeliers, Josep Roca (El Celler de Can Roca). En temps d’abandonament de conreus, manca de relleu generacional, incendis forestals voraços i raïm pagat a preus injustos, clam coral per revaloritzar la feina dels qui cuiden i conreen la terra. Reputats viticultors van alçar la veu a la taula rodona organitzada ahir pel canal Comer al Tinglado 1 del port de Tarragona.

Perpiñà (Prodeca): “Malgrat els aranzels, reforcem la presència dels productes catalans als EUA”

7 d'octubre

Dèlia Perpiñà Ginè, nascuda a Els Guiamets (Priorat) i formada en periodisme, compta amb una sòlida trajectòria en màrqueting, comunicació corporativa, enoturisme i promoció internacional. Filla de pagès, conserva una sensibilitat especial i un fort compromís amb el sector agroalimentari. Actualment, Perpiñà és directora gerent de Prodeca, on inicia una nova etapa després de vuit anys sota la direcció de Ramon Sentmartí.

NOTÍCIES DELS SOCIS

PROPERS ACTES

13 de novembre de 2025

Posicionament, publicitat i mesurament: els pilars de l’estratègia digital del teu celler

A les 10 hores. Jornada en línia.
Organitza la FEV.
INSCRIPCIÓ

14 de novembre de 2025

Microbiota i epigenètica: la intel·ligència adaptativa dels organismes del vi

De 8.45 a 14.10 hores. A partir de les 16 hores Taller de Tast: L’art de destil·lar: l’alcohol, aquest gran desconegut.
PROGRAMA I INSCRIPCIONS

27 de novembre de 2025

Curs per a tècnics de poda en vinya. Aprofundiment a la poda de respecte

Del 17 al 27 de novembre l’EA de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech (Barri d’Espiells s/n Sant Sadurní d’Anoia)
PROGRAMA I INSCRIPCIÓ

18 de novembre de 2025

IA agéntica en cellers: el nou aliat intel·ligent per transformar la productivitat.

A les 10 hores. Jornada en línia.
Organitza la FEV.
INSCRIPCIÓ

19 de novembre de 2025

Simposi de vinya i enologia ecològica 2025

Auditori Maria Rosa Juncosa (Av. Catalunya 15, Vilafranca del Penedès)
Organitza: Departament d’Agricultura, INCAVI, INNOVI i D.O. Penedès.
PROGRAMA I INSCRIPCIONS

19 de novembre de 2025

El risc de confiar sense verificar: ciberseguretat en la cadena de subministrament.

A les 10 hores. Jornada en línia.
Organitza la FEV.
INSCRIPCIÓ

25 de novembre de 2025

IA a la vinya: anticipa qualitat, rendiment i malalties.

A les 10 hores. Jornada en línia.
Organitza la FEV.
INSCRIPCIÓ

11 de desembre de 2025

Identitat Digital 360º, el cas de Marqués de Cáceres.

A les 10 hores. Jornada en línia.
Organitza la FEV.
INSCRIPCIÓ