ACTUALITAT DEL SECTOR

La DO Costers del Segre brilla a Barcelona davant més de 300 professionals

2 d'octubre

La DO Costers del Segre va reunir ahir més de 300 professionals de la restauració, distribució, botiga especialitzada i sumilleria al Palau de Pedralbes de Barcelona, en una jornada dedicada a mostrar la riquesa i diversitat dels seus set paisatges vitivinícoles.

Context: Amb 19 cellers participants i més d’un centenar de vins a tastar, la DO va desplegar un ventall que anava des de la frescor dels vins d’alçada fins a la intensitat dels cupatges de terres interiors.

Els cellers participants van ser: Boldú Viticultors, Carviresa, Castell d’Encús, Castell del Remei, Cercavins, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, Família Torres – Purgatori, L’Olivera, Mas Blanch i Jové, Mas d’en Roy, Mas Ramoneda, Matallonga, Raimat, Solana Roivert, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar i Vinya els Vilars.

El tast guiat: Un dels moments més destacats va ser el tast guiat amb degustació, adreçat a un grup reduït de professionals. L’activitat va posar en diàleg vi, gastronomia i territori en l’any que Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

La conducció va anar a càrrec de Marta Cortizas, millor sommelier de Catalunya 2024 i d’Espanya 2025, i sommelier d’El Celler de Can Roca. Segons Cortizas, “la DO Costers del Segre és una DO que dona mostra de les moltes sensacions del territori que es poden transmetre a través del seu vi i el seu paisatge”.

Els vins seleccionats provenien dels guanyadors del darrer concurs de la DO, reconeguts per la seva excel·lència.

Maridatge gastronòmic: Els vins es van maridar amb les creacions del restaurant Saroa de Lleida, que va apostar per producte local i cuina de territori. La proposta va posar en valor productes amb DO i IGP del territori com l’oli d’oliva, formatges, fruita, carn i fruits secs.

Perquè és important? La jornada confirma el paper de la DO Costers del Segre com a motor de singularitat i diversitat dins del panorama vitivinícola català. L’acte va reforçar la connexió entre el vi, el paisatge i la gastronomia, en un any clau per a Catalunya com a capital mundial de la gastronomia.